|||||


HOME

 

 

  

 


 

 


Wilhelmina Helena 

Wilhelmina Helena 1882 komt uit de tak Pieter *1843.

Pieter de Leeuw van Weenen, 1843

Uit dit huwelijk:

1 Cornelia Wilhelmina de Leeuw van Weenen, 1877
2 Wilhelmina Helena de Leeuw van Weenen, 1879
3 Wilhelmina Helena de Leeuw van Weenen, 1882

 

Wilhelmina Helena de Leeuw van Weenen, geboren te Dubbeldam op 23 augustus 1882.
Overleden te Amsterdam op 29 april 1983 (grafnummer Alg-71-A-35)
Modiste.
Zij is getrouwd te Rotterdam op 30 juli 1908 met Frederik Otto Staal, geboren te Deventer op 13 december 1880, zoon van Frederik Otto Staal en Louisa Josephina Anthonia Luhlf,
Overleden te Amsterdam op 28 augustus 1945, kantoorbediende in 1908.


Uit dit huwelijk:
1 Erkje Frederika Staal, geboren te Amsterdam op 22 november 1909, overleden te Zaandam op 27 december 1969.
Zij is getrouwd te Zaandam op 17 december 1952 met Klaas Meijer, geboren te Zaandam op 10 december 1916, overleden aldaar op 4 juni 1971.


2 Pieter Staal, geboren te Amsterdam op 23 juni 1917, overleden op 11 juli 1935.


Pieter Willem *1939 schrijft hierover:
Dochter 1 van Pieter *1843 liet geen kinderen na.
Aangezien dochter nummer 2 na drie dagen komt te overlijden en de kinderen van Wilhelmina Helena geen kinderen hebben gekregen is deze tak uitgestorven.
Foto's terugvinden van Cornelia Wilhelmina en Wilhelmina Helena zal dus erg lastig worden.
De langstlevende was Klaas Meijer. En die is alweer in 1971 overleden. Wie zou de foto's bewaard hebben en wie zal nog weten wie wie is op de foto's? Had Klaas wellicht broers/zussen die foto's hebben?
Mail me op Mailadres is een plaatje tegen spam. emailadres overtikken dus alstublieft

 Op 26 augustus werd ik geweldig verrast door een mailtje van Elise van Campen. 13 jaar na dato kreeg ze mijn oproep onder ogen en reageerde ze:

Geachte heer De Leeuw van Weenen, Op de website van genealogie heb ik uw vraag m.b.t. de familie De Leeuw van Weenen toevalligerwijze gelezen. Mijn grootouders Van Campen waren bevriend met het echtpaar Staal-De Leeuw van Weenen en hun kinderen. Wilhelmina werd door ons, ik weet niet waarom, tante Staal genoemd, misschien waren er toen erg veel vrouwen die Mien genoemd werden. Toen hun mannen overleden waren spraken mijn grootmoeder en haar vriendin elke week af voor een kopje thee met Weesper moppen en bitterkoekjes. Zij woonden bij elkaar in de buurt, tante Staal aan de Nassaukade 99? in Amsterdam. Mijn vader Piet was bevriend met Piet Staal tot hij overleed, aan tbc volgens mijn vader, die daar erg onder geleden heeft vanwege de vriendschap en hun jonge leeftijd. Zij zaten bij elkaar op school en scheelden precies 1 maand in leeftijd. Hun dochter Erkje Frederika werd door ons tante Fred genoemd, wat wij een jongensnaam vonden, niet te weten dat het een afkorting van Frederika was. Zij was zeer slechtziend en trouwde met Klaas Meijer, die een bochel had. Ik heb nog een paar oude foto’s gevonden. Als u belangstelling heeft zal ik proberen ze u toe te sturen.

Uiteraard had ik belangstelling en hierbij wil ik Elise nogmaals hartelijk danken voor deze fantastische bijdrage aan de site. Zie hier de geweldige foto's uit het oude archief:

Vlnr: J. Th. Van Campen, Frederik Otto Staal, Erkje, Wilhelmina Helena en Fokeltje Gabes


Vlnr Erkje (Tante Fred), Fokeltje Gabes, Jo van Campen, tante Staal (Wilhelmina Helena), daarachter Johan Theodorus van Campen, Louis van Campen en Frederik Otto Staal. De linker jongeman is Pieter van Campen, naast hem Piet Staal. 

 

 

 

 

Terug naar boven


 

 

 

 

Een reactie op bovenstaande gegevens is zeer welkom.
Mail me op Mailadres is een plaatje tegen spam. emailadres overtikken dus alstublieft

 

 

Laatst bijgewerkt 05.08.2007