De Leeuw van Weenen


 

 


 

 

 

 


 

 


Leeuwen in het Buitenland

 


 

Le Lion de Vienne
(frans)

The Lion of Vienna (Engels)
Der Löwe von Wien (Duits)
El Leo de Viena (Spaans)
Wien no Raion (Japans)
The Liew ven Wienen (amerikaanse uitspraak)

Canada
Finland
Hongarije
Honduras
Engeland
Nederland
Amerika
Zwitserland
Thailand
Australie
Vietnam

 


Inmiddels een aantal reacties gehad van buitenlandse De Leeuw van Weenens. Ja, ja, niet alle welpen zijn honkvast.


Reactie van Frank de Leeuw van Weenen uit Helsinki:

Foto van Franck (fout gespeld?) gehaald van de site  http://www.helsinkirugby.org/profile_franck.htmlBeste Jan,
Ik las dat je graag wilt weten over de Leeuw van Weenen's in het buitenland... nou, hiet heb je er een :). Ik ben de zoon van Paul de Leeuw van Weenen (Soest, Utrecht) en woon nu bijna twee jaar in Helsinki, Finland en ben getrouwd met een finse. Zij heeft de de Leeuw van Weenen naam aangenomen. Groetjes, Frank.

Dit betekent dus dat Pia de de Leeuw van Weenen de eerste is van Finse origine. In Finland hadden ze zo'n moeite met onze achternaam dat haar naam werd afgekort tot 'Pia De'.

 

Reactie van Lex (alexander) de Leeuw van Weenen uit (binnenkort) Thailand. (Nu nog Engeland.)

Wij wonen momenteel in Engeland waar ik als dierenarts werk, maar niet lang meer, want wij gaan zeer binnenkort verhuizen naar Thailand om van het pensioen te genieten. Onze kinderen zijn beide gewoon in nederland geboren.
Alexander Iwan Paul in Utrecht en Eva Barbara Ruth in Weert.
Ruth woont nu in Stolwijk, is sinds 2005 moeder van Oscar.
Iwan is sinds juli ook getrouwd en woont momenteel in Chicago. Hij heeft zijn vrouw (Carolyn) in Japan ontmoet, waar beiden destijds werkten. Carolyn is al een kleine 30 jaar Amerikaans staatsburger (USA paspoort), maar van afkomst (en geboren in) Vietnam.

Lex heeft een broer Paul. Paul schrijft:
Ik ben de vierde van vijf kinderen. De Dr. Andrea de Leeuw van Weenen (die de meeste hits heeft als je in Google de Leeuw van Weenen intypt) is mijn oudste zus. Zij woont in Leiden en werkt daar aan de universiteit. Zij is ook professor in Greifswald, Duitsland.

Mooi he, al die familierelaties. De site van Paul en sites over Andrea kan je bovenaan deze pagina terugvinden.
Paul is ook nogeens de vader van Frank uit Helsinki. Laten we deze ondernemende tak van de De Leeuw van Weenens, maar de wandelende tak noemen.

 

Carolyn de Leeuw van Weenen wil ik hierbij overigens direct uitroepen tot eerste de Leeuw van Weenen van Vietnamese origine.

Reactie van Iwan de Leeuw van Weenen uit Chicago (Amerika):

Uitzicht over Chicago.Ik hoorde via mijn vader (Lex) dat je een site beheert met als onderwerp de familie De Leeuw van Weenen. Carolyn en ik hebben Japan inmiddels al weer verlaten en wonen sinds mei in de VS. Waarschijnlijk zal dat de komende jaren onze basisplaats blijven (alhoewel het zeer waarschijnlijk is dat we in de toekomst een aantal keren naar andere landen zullen verhuizen). Vreemd genoeg hebben ze zowel in Japan als de VS niet al te veel moeite met de spelling (schrijven). De uitspraak is echter een compleet ander verhaal. Vooral het woord Leeuw (met name de combinatie euw) levert de nodige tongbrekers op. In Japan stond ik derhalve bekend als Mr. Iwan; in de VS spreekt men het uit als "De Liew ven Wienen" Overgens is de Japanese "vertaling" van onze naam "Wien no Raion" of "Naite iru no Raion". Eerstgenoemde indien men uitgaat van Wenen (Oostenrijk). Laatstgenoemde indien men Weenen baseert op wenen (huilen). En ja, ik spreek Japans. Ik heb Japans gestudeerd aan de Universteit Leiden (de universiteit waar mij tante doceert).


Reactie van Eric de Leeuw van Weenen uit Florida (ook Amerika):

Ik weet niet of je nog steeds de familie naam website bijhoud. Ik zat vandaag (2023) te kijken en bedacht dat het wellicht leuk is om te melden dat ik, Eric de Leeuw van Weenen (16 april 1973) , zoon van Piet en Els de Leeuw van Weenen, sinds 2011 in Florida USA woon samen met mijn vrouw Patricia de Graaff en zoon Sven de Leeuw van Weenen. Ben wegens werk hierheen verhuisd.


Reactie van Jaap de Leeuw van Weenen uit Eindhoven (voorheen Zwitserland)

Foto gehaald van : http://www.de-lichtstad.nl/oudsten.htmlBeste Jan,
Min of meer toevallig kwam ik vandaag weer eens op jullie website terecht. Leuk dat je een "portaalfunctie" voor de andere dLvW's hebt toegevoegd! Mijn reactie werd "getriggered" door het familielid in het verre Finland met een Finse vrouw. Zelf heb ik 17 jaar in Zwitserland gewoond en ben daar getrouwd met Marta Kost, een Zwitserse uit Triengen. We wonen echter al sinds 1987 in Nederland.

Dit betekent dus dat Marta de Leeuw van Weenen de eerste is van Zwitserse origine.

Jaap vervolgt: "Verder is het inderdaad goed om dit soort dingen met een vette knipoog te communiceren. Het gehalte aan speculatie is natuurlijk erg hoog en de relevantie daarentegen klein. Ik zal de verleiding om er in detail in te duiken dan ook maar weerstaan en me houden aan de raad van Paulus aan zijn medewerkers Titus ("Deze boodschap is betrouwbaar. Ik wil dat je hierover met overtuiging spreekt, opdat zij die op God vertrouwen zich erop toeleggen het goede te doen. Daar heeft iedereen baat bij. Maar houd je verre van dwaze speculaties en geslachtsregisters en dat geruzie en geredetwist over de wet, want dat is allemaal nutteloos en dwaas." Titus 3:8-9) en Timotheus ("Je moet voorkomen dat bepaalde mensen daar een afwijkende leer onderwijzen en zich verdiepen in verzinsels en eindeloze geslachtsregisters. Die leiden meer tot speculaties dan tot de vervulling van de taak die God met het geloof gegeven heeft." 1 Timotheus 1:3-4). Dit overigens ook met knipoog ;-)"

Jaap's kinderen Judith Elisabeth en Esther Johanna zijn in Zwitserland geboren en zijn 3e dochter Hanna Christina is in Groot-Brittanie geboren. Zij is daarmee meteen de eerste Leeuw van Weenen van Engelse origine

 

Reactie van Wim de Leeuw van Weenen uit Engeland:

Onze eigen (vier) kinderen zijn allemaal in Nederland geboren, voordat we in 1986 naar Engeland verhuisden. Inmiddels hebben we wel tien kleinkinderen die allemaal hier geboren zijn, de helft met de ons bekende familienaam en de helft met een andere naam.
Een van onze kleinzoons heeft echter een verrassende achternaam, die samengetrokken is van een Nederlands deel (de Leeuw; van moeder's zijde, onze dochter) en een Engels deel (Kent; van de vader's kant), dus dat is een heel unieke nieuwe familienaam geworden. De ouders wilden graag de twee culturen in hun naam tot uiting laten komen en hebben officieel naamsverandering aangevraagd en gekregen.

Volgens het internet werkt Wim op dit moment voor People in Vision in Manchester.

 

Reactie van Mark de Leeuw van Weenen uit Engeland:

Ik heb drie kinderen. Laura is in Engeland geboren, maar Jessica en Joshua zijn allebei in Wales (in de hoofdstad Cardiff) geboren, en zijn dus waarschijnlijk de enige De Leeuw Van Weenen die van Wales' origine zijn. Wij zijn laatst van Wales (na 11 jaar in Cardiff) weer terug naar Engeland verhuisd. We wonen nu in Preston, een stad in de county Lancashire om hier een gemeente te stichten. De website van “Preston Church 4 You” is www.prestonchurch4you.org

 

Reactie van Aart de Leeuw van Weenen over zijn zoon in Hongarije:

Jan, in Boedapest, Hongarije, woont al een aantal jaren:
Marco Peter de Leeuw van Weenen en zijn vrouw.
Ook in Hongarije is onze naam dus inmiddels gevestigd en ook daar heeft men moeite met het uitspreken van de naam en het verwerken ervan in de diverse administraties.

 

Reactie van Christa de Leeuw van Weenen over haar broer in Canada:

Krijnie (l), Christa (r)hallo, wat een goed idee, die website! en leuk dat we er in staan met een link naar www.zuss.com!
er wonen trouwens 3 van mijn 7 zussen in harderwijk, dus eigenlijk 3 in gelderland en een broer in Canada, Avola, Ik zal hem het url van de website mailen. Die De Leeuw Van Weenen in Limburg is ook een broer van ons. Onze vader was Teunis De Leeuw Van Weenen, schipper.


De foto heb ik gehaald van hun website. Krijnie de Leeuw van Weenen staat links en Christa rechts.

 

Reactie Joanne de Leeuw van Weenen uit Australie:


Hee jan, Ja je kunt mijn foto van hyves op de familiesite plaatsen, no worries mate! Ik ben de dochter van Geert, die weer een zoon is van Co. Begin van deze maand ben ik geemigreerd naar australie om daar te een leven op te bouwen met mijn vriend Paul. Binnenkort zal ik een recentere foto van mezelf sturen voor de site. Keep up the good work! groetjes joanne

 

 

 

 

Reactie Cornelis de Leeuw van Weenen uit Honduras:

Hoi Jan, Ik heb de website bezocht wat heel bijzonder is.
Ik woon sinds 2005 in Honduras, Middden Amerika, waardoor ik dus eigenlijk ook op de site thuis hoor bij de Leeuwen in het buitenland.
Mooie boeiende website wat een plezier is te bekijken. Ik wens je heel veel succes met je website. Groeten, Cornelis

PS: In het Spaans is het trouwens: El leo de Viena, De uitspraak in Honduras is De Luw/loew ban we-enen.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Een reactie op bovenstaande gegevens is zeer welkom.
Mail me op Mailadres is een plaatje tegen spam. emailadres overtikken dus alstublieft

 

 

 

 

 

Laatst bijgewerkt 03.05.2008